Loop je fit! voor mensen met een licht verstandelijke beperking

ZANDHUIZEN – Na een succesvol sportkennismakingsprogramma voor deze doelgroep werd er afgelopen maandag 18 juni gestart met een Loop je Fit! traject. Bij dit traject is het doel om op 6 oktober mee te kunnen doen met 4 kilometer van het Rondje Lindewijk. O.l.v. deskundige leiding van Anita Blankvoort die feeling heeft met deze doelgroep worden spieren, gewrichten en hart-long circulatie getraind. 

Na een goede warming-up waarbij de spieren lekker warm gemaakt werden, werd er geleerd om te joggen. Joggen is eigenlijk langzaam hardlopen. Zo langzaam hardlopen dat je het lang kunt volhouden. En dat bleek voor sommige deelnemers nog best wel moeilijk. Omdat met name spieren en gewrichten moeten wennen aan het hardlopen wordt er voorzichtig en gestaag getraind. Ook krijgen de deelnemers wat huiswerk mee. Het is goed als je meer dan 1x per week traint.

Naast het sportieve doel is het sociale samen zijn en sporten-samen-beleven even belangrijk. Met elkaar elke maandag sporten maakt gelukkig. Deelnemers kwamen van de Lindeboom van zorggroep de Stellingwerven in Zandhuizen en van de Koningshoeve in Wolvega van Totaalzorg.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in gezellig in een groep te leren hardlopen op maandagavond en behoor je ook tot deze doelgroep, dan kunt jij je nog aanmelden bij het Buurtsportwerk bij Rosé Buskermolen: rose@sportfryslan.nl.