Frits Schnoor

Schnoor Buurtsportcoach onderwijs

Werkzaam in Weststellingwerf vanaf aug 1985

De ‘oudgediende’ binnen het team……

In 1985 gestart als vakleerkracht bewegingsonderwijs op Dorpsschool Wolvega en Dorpsschool Noordwolde, Tuindorpschool en vanaf eind 1986 ook op sbo De Triade (toen nog Beatrixschool). Daarnaast had ik ook nog een school in Kampen. Vanaf 2001 ben ik binnen de gemeente ‘bovenschools’ gaan werken. Met andere woorden: niet meer verbonden aan enkele scholen, maar ik mocht mij gaan bezig houden met het bewegingsonderwijs op alle scholen in de gemeente. In de afgelopen jaren zijn er wel wat accentverschuivingen geweest. Maar op dit moment mag ik vanuit mijn werkgever: Stichting Comprix, nog steeds dit mooi werk blijven doen. Vanuit een samenwerkingsverband maak ik deel uit van het team Buurtsportwerk Weststellingwerf.

Binnen mijn taakgebied – onderwijs – hou ik mij met name bezig met alles wat te maken heeft met bewegen. Kinderen hebben het recht om veel te bewegen, om te worden uitgedaagd en om te ervaren: “Yes ik kan het!” Kinderen zijn niet gelijk. Ik vind het van groot belang dat alle kinderen ‘mee kunnen komen’: bij de gymles, op het schoolplein of bij de sportvereniging. Met elkaar bewegen doet een aanspraak op sociale vaardigheden:  met respect voor de ander.

Privé doe ik mijn best om regelmatig op de moutainbike te stappen en twee keer in de week naar de sportschool te gaan. Daarnaast mag ik graag thuis ‘om rommelen’, ik kan slecht stil zitten. Als ik wat ‘om handen’ heb dan voel ik mij mijn best. De filosofie van Midas Dekkers spreekt mij dan ook erg aan: we zijn niet gemaakt om stil te zitten: maar wel om de hele dag wat bezig te zijn (zo hebben we dit duizenden jaren gedaan). Maar…..als het mooi weer is dan komt mijn  ‘Pony’ van stal. Met collega Freek Molenkamp ook een  paar keer meegedaan met de Silverleg Rally vanuit Wolvega.

Mocht  u meer over mijn werkzaamheden willen weten, of als u meer informatie wil hebben over b.v. de mogelijkheden om uw sport meer op de scholen te krijgen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Frits Schnoor06 22330535

frits.schnoor@comprix.nl

Schnoor werkt als adviseur in het onderwijs. Hij werkt 16 uur voor het Buurtsportwerk Weststellingwerf.

mob; 06 2233 0535

frits.schnoor@comprix.nl