Lokaal sportakkoord Weststellingwerf

Het sportakkoord: doet jouw club ook mee?

Wat begon als Nationaal Sportakkoord krijgt inmiddels ook in veel gemeenten gestalte met een lokaal sportakkoord. De gemeente Weststellingwerf is zelfs de eerste gemeente in Friesland die een lokaal sportakkoord afgesloten heeft met circa 20 lokale organisaties. Maandag 11 november is bekend geworden dat de aanvraag gehonoreerd is en dat er vervolg gegeven kan worden aan de uitvoering. Wat betekent het Sportakkoord voor jullie als sportaanbieders?

What’s in it for me?
In het lokale sportakkoord is, door de betrokken organisaties in Weststellingwerf, de volgende focus aangebracht:
•             Vitale Sportaanbieders (47%)
•             Inclusief Sporten (33%)
•             Van Jongs af aan Vaardig (19%)

De komende twee jaar is er jaarlijks een ondersteunend budget beschikbaar van € 20.000 voor uitvoering van acties rondom bovenstaande thema’s. Betrokken organisaties gaan een plan opstellen om deze financiële impuls te vertalen in acties. Naast het uitvoeringsbudget is er budget beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen door middel van opleiding, workshops, masterclasses en verenigingsondersteuning. Buurtsportwerk Weststellingwerf en de Adviseur Lokale Sport denken graag met jou mee over de beste ondersteuningsmogelijkheden voor jouw vereniging.

Hoe praat ik mee binnen mijn gemeente?
De volgende bijeenkomst is gepland op woensdag 27 november om 19.30u in Sportcentrum de Steense. Doel van deze bijeenkomst is dat we per onderdeel gaan benoemen wat we wanneer gaan doen. Wie dat gaat doen. Wat dat gaat kosten. En Wat het op moet leveren. Doe en denk mee! Wees welkom. Ook als uw organisatie nog niet eerder aanwezig is geweest. Benieuwd naar het document waarin het lokale sportakkoord beschreven staat? Klik hier!


Vragen? 
Sportformateur: André Kasel, E: a.kasel@sportformateurweststellingwerf.nl T: 06 44 86 67 03
Adviseur Lokale Sport: Diana van Houten, E: diana@sportfryslan.nl T: 06 12 17 04 40
Buurtsportwerk Weststellingwerf: Freek Molenkamp E: freek@sportfryslan.nl T: 06 10 94 93 50