Wie zijn we?

Buurtsportwerk Weststellingwerf

Voor wie zijn wij er?
Het team Buurtsportwerk Weststellingwerf helpt mensen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Wij vinden dat iedereen iedere dag met plezier moet kunnen sporten of bewegen. Of je nu gezond bent of juist door te sporten werkt aan je gezondheid. Van jong, volwassen, oud of voor mensen die een handicap hebben of om financiële redenen niet kunnen sporten; team Buurtsportwerk Weststellingwerf is er voor jou!

Hoe doen we dat?
Wij organiseren elke maand verschillende activiteiten in wijken, vaak in samenwerking met scholen en sportverenigingen:

– Op de basisscholen: wij geven gymlessen en zorgen voor goede kwaliteit van het gymonderwijs (middels het initiatief Sport op Basisscholen) en voor het promoten van het sportaanbod in onze gemeente

– In wijken: wij organiseren sport- en leuke beweegactiviteiten voor kinderen, jongeren na schooltijd. Hierbij kun je denken aan: peutergym tot voetballen, freerunnen of leren skeeleren. Ook voeren we  fittesten uit.

– Bij sportverenigingen: wij helpen sportverenigingen met bijvoorbeeld het vrijwilligers-of sponsorbeleid. Ook hebben wij de kennis in huis als het gaat om het regelen van de vergoeding van trainers. Wil je meer weten over een gezonde kantine? Of wil je als sportvereniging energie besparen? Bel of mail ons. Jouw vraag, onze tak van sport!

Wil je meedoen aan onze activiteiten? Kijk op onze site en doe mee!

Met wie?
In onze gemeente werken wij samen met de gemeente Weststellingwerf, het gebiedsteam, de besturen van het primair onderwijs, Linde College, Terra Wolvega, sportverenigingen/sportaanbieders en Sport Fryslân.